Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Χειροποιητες-Οικονομικές Λυσεις για μπομπονιέρες

Οπως και σε όλα όσα θαχρειαστείτε για έναν γάμο, έτσι και στις μπομπονιέρες ένας από τα βασικότερα κριτήριαεπιλογής είναι αυτό τουκόστους

Ειδικά αν ο αριθμός των κομματιών που θα χρειαστείτε είναι αρκετά μεγάλος, πρόκειται για ένα καθόλουαμελητέο έξοδο και ακριβώς για αυτόν τονλόγο και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα καταστήματα που εκτός απόέτοιμες μπομπονιέρες διαθέτουν κάθε τύπου μεμονωμένα υλικά για να τις κατασκευάσετεμόνοι σας, μια κουλτούρα πολύ διαδεδομένηστο εξωτερικό όπου μάλιστα η έννοια της "μπομπονιέρας" δεν περιορίζεταιαποκλειστικά στην προσφορά κουφέτων αλλά αποτελεί ένα μικρό ευχαριστήριο "δώρο" στονκάθε καλεσμένο για την παρουσία του στονγάμο, που μπορεί να είναι από ένα γλυκάκι σε ιδιαίτερη συσκευασία έως ένα οποιοδήποτεδιακοσμητικό ή χρηστικό αντικείμενο 

Ανάλογα λοιπόν με το πόσες μπομπονιέρες χρειάζεστε -αφού είναι προφανές ό,τι πολύευκολότερα και με μεγαλύτερη άνεση στον οικονομικό ...προϋπολογισμό σας μπορείτε να αποφασίσετε για 50 κομμάτια από ότι για 150,αποφασίστε αρχικά τι είδους μπομπονιέρα θέλετε, αν η σύνθεσή της θέλετε να περιέχειαπλώς κουφέτα ή και κάποιο άλλο αντικείμενοκαι στην συνέχεια κάντε μια εκτεταμένηέρευνα αγοράς για όλες τις πιθανές επιλογές σας, αφού δεν είναι λίγες και οι φορές που σαςσυμφέρει να προμηθευτείτε έτοιμες τις μπομπονιέρες που θέλετε από το να αγοράσετεμεμονωμένα τα υλικά και να τιςκατασκευάσετε.

Κατά βάση όμως οι χειροποίητες θα σας κοστίσουν φτηνότερα και θα μπορέσετε να τις φτιάξετε πραγματικά όπως ακριβώς τις θέλετε, αφού κάποια υλικά που σας αρέσουν πιθανόν δεν τα διαθέτει το ειδικό κατάστημα/επιχείρηση που θα αποτανθείτε ενώ από μόνο του το γεγονός πως θα είναι χειροποίητες τους δίνει άλλη "αξία". 



Όχι μόνο στα ειδικά με τέτοια είδη καταστήματα αλλά γενικά σε καταστήματα με είδη συσκευασίας, κουτιά δώρων, υλικά γιακατασκευές κλπ. θα βρείτε ατέλειωτη ποικιλίατόσο σε υφασμάτινα σακουλάκια, χάρτινακουτιά, κορδέλες, τούλια, διακοσμητικά κλπ και στα οποία φυσικά μπορείτε να ...παρέμβετε μεπρόσθετα στοιχεία πχ σ΄ένα σακουλάκι από λινάτσα μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι δαντέλας, να προσθέσετε με χρώμα, στάμπες κλπ.  όποιο σχέδιο θέλετε. Το ίδιο φυσικά μπορείτε να κάνετε και σε χάρτινα, ξύλινα ή μεταλλικά έτοιμα κουτάκια, όπου κι αν τα βρείτε σε οικονομικές τιμές, ακόμη κι αν δεν είναι "ειδικά" για αυτήν την χρήση. 

Κάποιες πιο πρωτότυπες ιδέες είναι αυτές πουσυνδυάζουν μια απλή συσκευασία με κουφέταμέσα σε μια "σύνθεση" που περιλαμβάνει ένα "δώρο" όπως π.χ ένα πολύ μικρό φυτότοποθετημένο σε ένα λιλιπούτειο ποτιστήρι ή κουβαδάκι, ένα καδράκι με μια φωτογραφίατου ζευγαριού, ένα χειροποίητο κερί φτιαγμένο μέσα σε κάθε είδους διακοσμητικόδοχείο-ποτηράκι κλπ. 


Υλικά όπως η λινάτσα, το σκοινί, οι χάρτινεςσακούλες, υφασμάτινες αλλά και χάρτινεςδαντέλες, γυάλινα βαζάκια που μέσα θα δημιουργήσετε όποιου είδους σύνθεση θέλετε κλπ. είναι στοιχεία που γενικά δημιουργούν πιο "ενδιαφέρον" και ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις κλασσικές πιο "αυστηρές" επιλογές όπως π.χ το τούλι, το κλασσικό υφασμάτινο πουγγί, κορδέλες κλπ. 
Στην αναζήτηση της ...τέλειας μπομπονιέρας, το internet είναι ένα πρώτης τάξεως εργαλείο.Ψάξτε, δείτε κάθε πιθανή και ...απίθανη ιδέα, ώστε ακόμη κι αν τελικώς αγοράσετε έτοιμεςμπομπονιέρες να ξέρετε τι ακριβώς σας αρέσει και να μπορείτε να το ζητήσετε όπως ακριβώς το θέλετε, ενώ μην παραβλέπετε το γεγονός πως και η διαδικασία κατασκευής μαζί με συγγενείς και φίλους είναι μια επίσης πολύ ιδιαίτερη και ευχάριστη εμπειρία, αρκεί βεβαίως να έχετε προγραμματίσει σωστά τον χρόνο που χρειάζεστε για να τις φτιάξετε με την άνεσή σας και διασκεδάζοντας, χωρίς άγχος. 

Στα καταστήματα με φωτογραφικά - εκτυπώσεις, με όχι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, θα τυπώσετε κάθε είδους αυτοκόλλητα, καρτάκια κλπ. πλαισιωμένα με όποιο σχέδιο διαλέξετε, που πιθανόν θέλετε να προσθέσετε στις μπομπονιέρες με αρχικά, ονόματα, ευχαριστίες, ημερομηνία κλπ. 

Αν ενδιαφέρεστε για χειροποίητα κουτάκια, δείτε εδώ ιδέες (κλικάροντας κάθε εικόνα μεγενθύνεται και στο κάτω μέρος των περισσότερων θα βρείτε λινκ με λεπτομέρειεςγια τον τρόπο κατασκευής). Το κάθε σχέδιοφυσικά και μπορείτε να το φτιάξετε με όποιου είδους και σχεδίου χαρτι-χαρτόνι εσείς θέλετε, να το επενδύσετε ολικά ή μερικά με κάθε είδους ύφασμα ή χαρτί κλπ. 

Και φυσικά οποιαδήποτε ιδέα, με τις ανάλογες τροποποιήσεις στις αποχρώσεις των υλικών, την προσθήκη ενός διακοσμητικού,παιχνιδιού κλπ. μπορούν να μετατραπεί σε μπομπονιέρα βάφτισης










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου